torstai 7. helmikuuta 2013

Salaattipäivällinen, köksässä venäläistä keittiötä ja leivontaa

Valmistin päivälliseksi Schwartzwald henkisen maalaissalaatin, lapset saavat lisäksi eilistä tonnikalaista spagetti alla puttanescaa, jota on jäljellä juuri kolmelle lapselle.

Salaatin pohjana on vihreä salaattipeti, jossa jäävuorisalaattia, jääsalaattia sekä lollo rossoa ja kurkkua. Lisäksi laitoin salaattiin Schwarzwaldin kinkkua, Kappeli juustoa, pinjansiemeniä ja kananmunaa.


Kasien valinnaisessa köksässä  teemana oli venäläinen keittiö. Oppilaat valmistivat nakkiborssia ja rouheisia sämpylöitä.


Kymppiluokkalaisten köksän tunneilla tänään oli leipomispäivä. Oppilaat leipoivat Runebergin torttuja,


laskiaispullia


ja korvapuusteja.



keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Spagetti alla puttanesca tonnikalalla

Spagetti alla puttanesca on hyvää, maukasta ja nopeaa valmistaa. Täydensin spagetti alla puttanescan tonnikalalla, valmistaakseni siitä hieman ruokaisampaa. Maistuu.


Tätähän voisi myös kutsua tonnikala-anjovisspagetiksi. Ainekset ovat purkillinen anjovisfileitä, purkillinen tonnikalaa, iso purkillinen paseerattua tomaattia, kaprista ja päälle tuoretta basilikaa.


tiistai 5. helmikuuta 2013

Paistettua kaalia ja bratwurstia, köksässä Runebergin torttuja ja laskiaispullia

Laitan perheelle päivälliseksi paistettua kaalia. Kaali on saanut hautua pannulla kannen alla hiljalleen pehmeäksi, mausteena luraus soijakastiketta.


Kaalin kanssa syömme bratwurstia ja vihersalaattia.


Seiskojen valinnaisessa köksässä valmistuivat Runebergin tortut.


Kasien pakollisessa köksässä oppilailla oli käytännön koe, koetehtävänä oli leipoa laskiaispullia.




maanantai 4. helmikuuta 2013

Tuorepuuro v3.0, lohipyttipannu

Tuorepuurosta valmistui tänä aamuna kolmas versio, loistavaa tämäkin.Tuorepuuron ainekset olivat luonnon jogurtti, pakastetut mansikat, kaurahiutaleet, kauraleseet ja hasselpähkinärouhe. Ainekset laitoin jääkaappiin tekeytymään eilen illalla ja aamulla oli tuorepuuro valmista nautittavaksi.


Perheen päivälliseksi valmistan tänään eilisen lunnerin jämistä pyttipannua, lohipyttipannua perheelle siis tänään. Lisukkeena kaalisalaattia.



sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kalaisa Suomi-henkinen sunnuntailunneri päättyi Runebergin kakkuun

Istuimme ystäväperheen kanssa lunnerilla, joka valitsemieni ruokien perusteella olisi voinut myös olla brunssi, lounas, lunneri tai päivällinen. Myöhäisestä aamiaisestakin se olisi voinut mennä. Tarjolla kaikenlaista hyvää samanaikaisesti, yhdistävänä teemana Suomi ja kalat. Ruokajuomana koko aterian läpi istui oikein hyvin kuohuviini.

Lunnerille laitoin tarjolle:

saaristolaissalaatti, joka tällä kertaa oli graavilohen sijaan tehty lämminsavustettuun loheen


porkkana-rucola -salaatti, jonka idea syntyi viimeisimmän Kodin Kuvalehden resepteistä


mätiä, smetanaa ja punasipulia


tomaattinen uunilohi ja keitinperunat


karjalanpiirakoita sekä juustoja


jälkiruokana nautimme kahvia sekä Runebergin kakkua.



lauantai 2. helmikuuta 2013

Tofu-tomaattipasta suomalaisista aineksista

Lauantain lounallisella herkullista, suomalaista kasvisruokaa - tofu-tomaattipastaa.


Kastikkeen ainekset ovat tofu, tomaatit, tuore basilika, pippuri ja suola. Kiitettävän suomalaisista aineksista on tämä tänään valmistettu; tofu on valmistettu Suomessa ja tomaatitkin ovat suomalaisia ja basilika kasvaa rehottaa keittiön ikkunalla. Pasta on Torino tummaa kierrepasta.

perjantai 1. helmikuuta 2013

Tuorepuuro v. 2.0, köksässä lämpimiä voileipiä

Eilinen tuorepuuro oli hyvää, mutta tämän aamuinen vielä parempaa. Tästä saattaa tulla ainakin vähäksi aikaa aamiaiseni.

Laitoin eilen illalla maustamattoman jogurtin joukkoon kaurahiutaleita, kauraleseitä, seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä, hasselpähkinärouhetta ja mustikoita. Tänään aamulla pilkoin puuron joukkoon vielä banaanin. Nam, tämä maistui.


Kasien valinnaisessa köksässä valmistui tänään banaanipirtelöä ja lämpimiä voileipiä tonnikalasta ja kinkusta.