Siitä kun olen viimeksi valmistanut marokkolaista ruokaa on kuulunut liian monta vuotta. Syksyllä käydessäni kymppien kanssa retkeilemässä Teurastamolla tuli alueen etnisestä ruokakaupasta hankittua mm. perinteinen marokkolainen mausteseospussi Ras al Hanout. Tänään tuli tuo mausteseos otettua käyttöön ja tulos oli Broileria Ras al Hanout, couscousia sekä tuoretta korianteria. Oli muuten ihan tavattoman nopea ateria valmistaa, aikaa meni noin 15 minuttia.
Korianteri on mahtava yritti. Se sopii kovin monen ruoan kanssa nautittavaksi, kuten nyt tämän marokkolaisen ruoan kanssa.
lauantai 5. tammikuuta 2013
Broileria marokkolaisittain
Tunnisteet:
broiler,
couscous,
korianteri,
marokkolainen ruoka,
ras al hanout
perjantai 4. tammikuuta 2013
Roskaruokaa jämistä, perjantai-illan tapakset
Jääkaapista löytyi vielä erinäisiä joulunajan herkkujen nokareita ja jämiä. Idea perjantain tapaksiin syntyi muutamasta jääkaapista löytyneestä keitetystä perunasta sekä lohifilestä.
Keitetyt perunat taipuivat perunasalaatiksi, jonka ainesosat olivat perunaa, yksi puristettu valkosipulin kynsi, tuoretta basilikaa, himppu suolaa ja luraus rypsiöljyä.
Lohifileestä valmistin eilen Yhteishyvän ruokaliitteen reseptillä lohipastramin, joka sopii oikein hyvin tapasteluun.
Perunasalaatin ja lohipastramin lisäksi tapastelemme vihersalaattia, chorizoa sekä juustoja ja marinoituja vihanneksia.
Keitetyt perunat taipuivat perunasalaatiksi, jonka ainesosat olivat perunaa, yksi puristettu valkosipulin kynsi, tuoretta basilikaa, himppu suolaa ja luraus rypsiöljyä.
Lohifileestä valmistin eilen Yhteishyvän ruokaliitteen reseptillä lohipastramin, joka sopii oikein hyvin tapasteluun.
Perunasalaatin ja lohipastramin lisäksi tapastelemme vihersalaattia, chorizoa sekä juustoja ja marinoituja vihanneksia.
Tunnisteet:
lohi,
lohipastrami,
perunasalaatti,
roskaruoka,
tapas
torstai 3. tammikuuta 2013
Palsternakkabataattisosekeittoa, yrttejä ikkunalle
Palsternakkaa, bataattia, porkkanaa, perunaa ja sipulia. Maukas ja toimiva yhdistelmä herkulliselle sosekeitolle.
Palsternakkabataattisosekeiton kanssa raejuustoa sekä persiljaa, kyytipoikana tuoretta kauraleipää.
Minulla on tapana kasvattaa keittiön ikkunalla erilaisia yrttejä. Marras-joulukuussa yrtit eivät oikein viihdy ikkunalla, mutta tammikuussa jo taasen viihtyvät. Laitoin tänään keittiön ikkunalaudalle persiljaa, basilikaa, sitruunamelissaa ja korianteria härnäämään joulukynttelikköä. Loppiaisena laitan pois joulukyntteliköt ja erilaiset yrtit saavat taas valloittaa keittiön ikkunamme.
Palsternakkabataattisosekeiton kanssa raejuustoa sekä persiljaa, kyytipoikana tuoretta kauraleipää.
Minulla on tapana kasvattaa keittiön ikkunalla erilaisia yrttejä. Marras-joulukuussa yrtit eivät oikein viihdy ikkunalla, mutta tammikuussa jo taasen viihtyvät. Laitoin tänään keittiön ikkunalaudalle persiljaa, basilikaa, sitruunamelissaa ja korianteria härnäämään joulukynttelikköä. Loppiaisena laitan pois joulukyntteliköt ja erilaiset yrtit saavat taas valloittaa keittiön ikkunamme.
Tunnisteet:
bataatti,
palsternakka,
palsternakkabataattisosekeitto,
sosekeitto
keskiviikko 2. tammikuuta 2013
Nopea päivällinen, farfalle ja rosmariininen tonnikalakastike
Perheen päivällisruoksi valmistui täysjyvä farfalle pastaa sekä tonnikalakastiketta. Lisukkeena vihreää salaattia ja grana padanoa. Valmistusaika noin 20 minuuttia.
Tonnikalakastike valmistui farfallen kypsyessä. Valmistin tonnikalakastikkeeen kolmesta purkista tonnikalaa ja purkillisesta tomaattipyrettä. Mausteena reilusti rosmariinia sekä himppu chiliä, hyppysellinen suolaa ja lopuksi vielä luraus maitoa joukkoon.
Tonnikalakastike valmistui farfallen kypsyessä. Valmistin tonnikalakastikkeeen kolmesta purkista tonnikalaa ja purkillisesta tomaattipyrettä. Mausteena reilusti rosmariinia sekä himppu chiliä, hyppysellinen suolaa ja lopuksi vielä luraus maitoa joukkoon.
maanantai 31. joulukuuta 2012
Aurapunajuuripestoa ja pastaa, Raclettea vuoden vaihtuessa
Eiliselle sunnuntain lunnerille tuli valmistettua reilu annos aurapunajuuritahnaa. Tänään siitä, täysjyväfusilleista, reilusta määrästä tuoretta basilikaa ja grana padanoa syntyi oivallinen lounas.
Vuosi vaihtuu Racletten äärellä. Raclettejuustojen (tällä kertaa useita erilaisia) lisäksi tarjolla tulee olemaan naudan sisäfilettä, bratwursteja, tuoreita herkkusieniä, purkkiananasta sekä Lidlin valikoimien etikkaiset säilykkeet eli hillosipuleita, maustekurkkuja sekä paahdettua ja marinoitua paprikaa. Lisukkeena myös erilaisia antipastoja, jotka sopivat oikein hyvin Racletten kaveriksi.
Vuosi vaihtuu Racletten äärellä. Raclettejuustojen (tällä kertaa useita erilaisia) lisäksi tarjolla tulee olemaan naudan sisäfilettä, bratwursteja, tuoreita herkkusieniä, purkkiananasta sekä Lidlin valikoimien etikkaiset säilykkeet eli hillosipuleita, maustekurkkuja sekä paahdettua ja marinoitua paprikaa. Lisukkeena myös erilaisia antipastoja, jotka sopivat oikein hyvin Racletten kaveriksi.
Tunnisteet:
aurajuusto,
aurapunajuuritahna,
pasta,
punajuuri,
raclette
sunnuntai 30. joulukuuta 2012
Sunnuntailunnerilla lihapullia ja aurapunajuuritahnaa
Sunnuntailunnerille saimme vieraaksi iäkkään sukulaissedän. Valmistin lunnerille lihapullia, aurapunajuuritahnaa sekä keitinperunoita.
Punajuuritahnaa varten keitin neljä punajuurta, soseutin ne jäähdytyksen jälkeen, laitoin joukkoon yhden aurajuustolohkon sekä yhden valkosipulin kynnen.
Alkuruokana nautimme sitruunamelissalla maustettua vihersalaattia.
Punajuuritahnaa varten keitin neljä punajuurta, soseutin ne jäähdytyksen jälkeen, laitoin joukkoon yhden aurajuustolohkon sekä yhden valkosipulin kynnen.
Alkuruokana nautimme sitruunamelissalla maustettua vihersalaattia.
Jälkiruoaksi valmistin punaherkukkarahkaa.
Tunnisteet:
aurajuusto,
aurapunajuuritahna,
lihapullat,
punajuuri
lauantai 29. joulukuuta 2012
Sydämenmuotoisia pinaattilettuja
Lomalla ehtii mm. paistamaan sydämenmuotoisia pinaattilettuja.
Pinaattilettujen taikina on perusohukaistaikina, johon olen lisännyt reilusti pakastettua pinaattia. Taikinaan pääsi myös raejuuston jämä, jonka viimeiset käyttöhetket lähestyvät sekä eiliseltä päivälliseltä jäänyttä täysjyväriisiä. Pinaattilettujen lisukkeena syödään puoukkasurvosta.
Pinaattilettujen taikina on perusohukaistaikina, johon olen lisännyt reilusti pakastettua pinaattia. Taikinaan pääsi myös raejuuston jämä, jonka viimeiset käyttöhetket lähestyvät sekä eiliseltä päivälliseltä jäänyttä täysjyväriisiä. Pinaattilettujen lisukkeena syödään puoukkasurvosta.
Tunnisteet:
pinaatti,
pinaattiletut,
puolukkasurvos
Tilaa:
Kommentit (Atom)