tiistai 19. marraskuuta 2013

Tonnikalaspagettia, köksässä meksikolaista, somalialaista ja suomalaista

Perhe sai päivällisekseen nopeasti valmistuvaa tonnikalaspagettia. Tonnikalan mausteina valkosipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja lehtipersiljaa. Tonnikalaspagetin lisukkeeksi valmistin kukkakaalipyreen.


Kymppien kanssa valmistimme köksässä mm. kurpitsaa. Saimme köksän luokkaan kokonaisen kurpitsan, annoin yhdelle ryhmälle vapaat kädet kurpitsan työstämiseen. Siitä syntyi kurpitsasosekeittoa, paahdettuja kurpitsan siemeniä ja koriste. Kaikki oikein onnistuneita juttuja.


Lisäksi kympit valmistivat chili sin carnea, jota nautittiin riisin kanssa.


Ysien valinnaisessa Maailma ja me kurssissa oli vuorossa projektitöiden pohjalta Somalian ruokakulttuuri. Valmistukseen pääsi samosat eli lihapasteijat.


Seiskojen pakollisessa köksässä valmistui kahden kalan keittoa lohesta ja seistä ja ohrarieskaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti