torstai 25. elokuuta 2016

Vuokaleipää, köksässä ruotsalaista ja unelmatorttuja

Tällä viikolla on ollut jostain syystä hankala arvioida meidän perheen leivän menekkiä. Sitä on mennyt ja ei ole mennyt. Minun helppo ja nopea ratkaisu ajankohtaiseen leipäpulaan on vuokaleipä. Teen yleiskoneella löysähkön leipätaikinan, kohotan kerran ja siirrän taikinan vuokaan, jossa annan sen vielä kohota toisen kerran. 225 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi ja vuokaleipä on valmista nautittavaksi. Valmista tulee noin 1,5 tunnissa eli ei ihan nopea ratkaisu akuuttiin leipäpulaan.


Ysien pitkän valinnaisen oppilaiden aiheena on tällä viikolla ollut ruotsalainen ruokakulttuuri. Oppilaat ovat valmistaneet lindströmin pihvejä, mummon kurkkuja ja dajm-piirakoita.




Kasiluokkalaiset leivontakurssilaiset ovat leiponeet tällä viikolla mm. unelmatorttuja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti