torstai 22. marraskuuta 2012

Hernekeittopäivä, jälkkäriksi mustikkarahkaa, köksässä kulibjaka ja banitsa

Torstaina perheelle hernekeittoa. Purkkiversiota Lidlistä, joka on Jalostajan valmistamaa.


Jälkiruokana suomalaisperinteiseen tapaan pannaria, mutta ei tänään, vaan mustikkarahkaa. Mustikkarahka valmistui viimeisellä päiväyksellä olevasta Flora Vanillasta, maitorahkasta, mustikoista ja kauraleseistä.


Kasien valinnaisessa köksässä oli vuorossa kulibjaka. Ysien valinnaisessa köksässä valmistui bulgarialaisesta keittiöstä banitsa. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus tämä banitsa, joka tuli ohjelmaamme oppilaiden projektitöiden myötä. Banitsan ainesosat olivat pohjana lehtitaikina, jonka sisään rullataan kananmunasta, fetasta, maustamattomasta jogurtista ja ruokasoodasta tehty seos. Valmistuneet banitsat olivat hyvin erinäköisiä, mutta hyvälle maistuivat.


 
 
Ainekset eivät oikein tahtoneet pysyä rullan sisällä. Seuraavalla kerralla valmistaessa oppilaiden kanssa banitsaa, laittamme piirakkavuoan pohjalle voitaikinalevyn, päälle jogurtti-feta-kananmunaseoksen ja päälle lehtitaikinalevyn vielä kanneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti