sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Sunnuntain lunnerilla tomaattista uunilohta, röstiperunoita ja tattimuhennosta

Tomaattinen uunilohi on nopea ja takuuvarma sunnuntain lunneriruoka.

Irrotin lohifileestä annospaloja uunivuoalle, suolasin ne kevyesti ja valelin päälle tomaattipuretta. Annospalat saavat olla 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.


Valmistan usein uunilohta  niin arkena kuin pyhänäkin ja olen huomannut, että uunilohen onnistuu myös helposti kypesentämään yli. Tällöin tulos on kuiva. Kuivumista estämään laitan uunilohen päälle usein tomaattipuretta tai teen jogurtista ja yrteistä seoksen, jolla peitän kalan. Molempi hyvä.


Uunilohen kaverina on tänään tarjolla röstiperunoita, joiden taikina on tänään tehty raastetusta perunasta ja porkkanasta, pienestä palasta vuohenjuustoa ja kahdesta kananmunasta.  Mausteena hieman suolaa ja pippuria.


Lohen ja röstiperunoiden lisäksi nautimme tattimuhennosta sekä vihersalaattia. Tänään siis poikkeus juuresaikaan ja tarjolla vihersalaattia.

Sunnuntain lunneri on hyvä päättää pieneen herkutteluun ja meillä on tänään tarjolla kinuskikermakakkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti