tiistai 20. marraskuuta 2012

Nopea ja helppo auringonkukkavuokaleipä

Nopea ja helppo auringonkukkaleipä on minun vakioleipä. Tämä leipä on tosi hyvää myös seuraavina päivinä.

Tänään leipätaikinan aineksina on puoli litraa lämmintä vettä, pussillinen kuivahiivaa, puolisen desiä auringonkukan siemeniä ja vehnäleseitä, täysjyvävehnäjauhoja, puolikarkeita vehnäjauhoja, luraus öljyä ja himppu suolaa.

Aineksista tehdään löysä taikina, joka laitetaan kohotuksen jälkeen vuokaan. Leipä kypsyy 225 asteisessa uunissa noin puolessa tunnissa. Leivän on hyvä antaa olla ilman minkäänlaista käärettä odottamassa syömistä, myös seuraavaan ja seuraaviin päiviin. Leivän kuori vain paranee ja rapsakoituu.



Leipätaikinan tekemiseen menee noin 10 minuuttia, kohotuksiin ja paistamiseen noin tunti. Leivän pinnalla tänään auringonkukan siemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti