perjantai 23. marraskuuta 2012

Perjantain herkutteluna saaristolaissalaatti ja dumlemuffinseja, köksässä broilerrisottoa ja joulutorttuja

Meillä herkutellaan saaristolaissalaatilla.


Saaristolaissalaatti on nopeavalmisteinen. Pohjalla on vihersalaattia petinä, päällä ohueksi viipaloituna eilen graavaamani kirjolohifile, kananmunaviipaleita sekä saaristolaisleipäkuutioita. Kastikkeena luonnonjogurttia, joka maustetaan kuivatulla tillillä ja ruohosipulilla sekä hunajalla.

Jälkiruokana dumlemuffinseja. Dumlemuffinsit on tehty perusmuffinsitaikinalla, johon on lisätty murskatut dumlekarkit. Lisäksi kaikissa muffinsseissa on yksi dumle keskellä sydämenä. Yhteensä18 muffinsiin meni pussillinen dumlekarkkeja.



Kasien valinnaisessa köksässä valmistui broilerrisotto. Kokeilin ensimmäistä kertaa, vain ainesten antamista kasiluokkalaisille. Heidän tehtävänsä oli itse hakea verkosta resepti, kuinka valmistavat. Hyvin löytyi käyttökelpoiset reseptit kännyköillä ja risotot olivat maukkaita.


Joulu lähestyy, joten köksässä valmistettiin myös joulutorttuja. Tällä kertaa valmiista lehtitaikinasta.


4 kommenttia:

  1. Ah, joulutorttuja. Löytyyköhän maidotonta ja gluteenitonta reseptiä jostain? Ja sellaisista aineksista, joita löytyy täältä Costa Ricasta! Hieno blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura. Olisko tästä Marttojen perunavoitaikinasta apua:

      Perunavoitaikina:
      11/2 dl perunahiutaleita
      11/2 dl vettä
      200 g margariinia
      4 dl gluteenitonta jauhoseosta

      1. Mittaa perunahiutaleet kulhoon. Lisää kylmä vesi ja anna sen
      imeytyä.
      2. Lisää margariini ja jauhoseos. Nypi tasaiseksi
      taikinaksi. Anna taikinan kovettua hetki viileässä.

      Kiva, että pidät blogistani!

      Poista
    2. Pitää kokeilla, jos ainekset löytyvät. Ongelmaksi voi muodostua tuo perunahiutale, koska useimmissa on maitoa joukossa.

      Poista
    3. Suomessa on kaupoissa myynnissä perunahiutaleita, joissa ei ole maitoa. Toivottavasti Costa Ricassakin.

      Poista