torstai 22. marraskuuta 2012

Näkkäriä itse tehden, olipas herkullista, helppoa ja nopeaa

Hernekeittopurkkien sisällön lämmetessä kattilassa heräsi ajatus ilahduttaa perhettä. Itse tehtyä näkkäriä, tietenkin. Olin nähnyt Maku-lehden Hannan soppa blogissa reseptin http://www.maku.fi/blogi/hannan-soppa/kaikki-leipoo-nakkaria#axzz2CyCib289, joka vaikutti mielenkiintoiselta ja helpolta. Helppoa ja nopeaa se olikin. Herkullistakin oli, pellillinen katosi hetkessä. Tästä tulee meidän uusi vakileipä.

 
 
Sekoitin kulhossa kolme kananmunaa, pari teelusikallista suolaa, desin auringonkukan siemeniä, desin seesaminsiemeniä, puoli desiä kauraleseitä ja puoli desiä kaurahiutaleita. Levitin taikinan pellille ohueksi levyksi ja paistoin 175 asteisessa uunissa puoli tuntia.
 
 
Taikinan tekemiseen meni aikaa noin viisi minuuttia ja paistamiseen puoli tuntia.


2 kommenttia:

  1. Hyvää ns. näkkäriä tulee myös liottamalla pellavansiemeniä tovi, että niistä erittyy sitä ah-niin-herkullista limaa. Joukkoon kaikennäköisiä mausteita esim. valkosipulijauhetta, chiliä yms. Tämä levitetään ohueksi kerrokseksi pellille ja paistetaan. Rapeaa!

    VastaaPoista
  2. Näkkärin leipaisu on ihanan helppoa. Ja makuakin todella pystyy helposti muokkaamaan oman mieltymyksen mukaan. Kokeilemaan vaan.

    VastaaPoista