torstai 29. marraskuuta 2012

Pinaattilettuja ja voileipäkakkuja, köksässä zwiebelkuchen ja lohipyöyrykät, jogurttikastike ja keitinperunat

Perhe saa nauttia tänään äidin, ei äitien, tekemistä pinaattiletuista. Olen paistanut pinaattiletut isolla pannulla säästääkseni aikaa. Pinaattilettutaikinassani on paljon pinaattia ja suurin osa jauhoista täysjyvävehnajauhoja. Pinaattilettujen kanssa syömme puolukkasurvosta.


Huomenna koulullamme vietetään aamulla opettajien adventtiglögejä. Uusien opettajien ja avustajien tehtävänä on järjestää glögit sekä tarjoilut ja koristella opehuone jouluiseen asuunsa. Minun osalleni tuli voileipäkakkujen teko. Kakut tein jo viikolla pakasteeseen. Tänään otin ne sulamaan ja koristelin huomisaamua varten. Kakkuja on kolme erilaista vege-, kinkku- ja lohivoileipäkakku.

 
 
 
 
 
Köksän tunneilla seikkailimme oppilaiden projektitöiden pohjalta maailmalla. Kasien valinnaisessa köksässä valmistui saksalaisesta keittiöstä zwiebelkuchen. Yksi ryhmä innostui koristelemaan kuchenin mausteilla, be happy.
 
 
 
Ysien valinnaisessa olimme kanadalaisen keittiön tunnelmassa. Köksässä valmistui lohipyöryköitä, jogurttikastiketta ja keitinperunoita.
 
 

 
 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti