tiistai 13. marraskuuta 2012

Roskaruokaa isänpäivän jämistä, köksän tunneilla kinkkukolmioita ja pirtelöä

Roskaruokaa isänpäivän päivällisen jämistä eli pyttipannu, jonka pohjana on sunnuntain juureskakku, aurapunajuuret ja peratut ja pilkotut lampaankyljykset.
 
 
Pytttipannun kaverina syömme kaalisalaattia, jonka aineksina ovat hakkelukseksi pilkottu kaali, pari raastettua porkkanaa sekä kreikkalaista maustamatonta jogurttia. Kaalisalaatti kuuluu vakiona ruokapöytäämme pimeänä aikana, jolloin salaattiainesten laatu vaihtelee kovin.
 
 
Köksän tunneilla oli kymppien ohjelmassa nyhjää tyhjästä kerta. Kymppien aineksiksi löytyi ruisleipää, pastaa, kananmunaa sekä muutama reissumies. Tuloksena syntyi mm hampurilainen, jonka sisällä on pekonimunakas. Näytti hyvältä ja kuulemma myös maistui. Tällä kertaa en päässyt maistelemaan tuotoksia.
 
Seiskojen valinnaisessa köksässä valmistuivat piparkakkutaikinat pakasteeseen odottamaan ensi viikon piparkakkujen leipomista. Syötäväksi tässä ryhmässä valmistui kinkkukolmioita. Pohjalla oli torttutaikinaa, jonka päälle laitettiin kinkkusuikaleita, juustoraastetta. Oppilaat olisivat saaneet laittaa kinkkukolmoihinsa myös aurajuustoa ja ananasta, mutta nämä ainekset eivät tänään käyneet kaupaksi.
 
 
Seiskojen pakollisessa köksässä oli teoriakokeen vuoro. Kokeen jälkeen valmistimme pirtelöä jäätelöstä, maidosta ja mansikkahillosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti