torstai 15. marraskuuta 2012

Juuressosekeittoa ja retkeilyä kymppien kanssa

Jääkaapista löytyi nahistunut ison lantun puolikas, hyvä syy valmistaa juuressosekeittoa. Kattilaan perunaa, lanttua, porkkanaa ja sipulia. Keittäen, soseuttaen, maustaen rakuunalla ja suolalla, luraus flora ruokaa ja nam - valmista on herkuteltavaksi. Meillä kasvissosekeiton kanssa on usein tarjolla raejuustoa ja tietenkin näkkileipää. Ruokalusikallinen raejuustoa annoksen päälle nopeuttaa keiton viilentymistä mukavasti ja antaa kivan lisämaun.

Kun on ollut aikapula olen valmistanut sosekeiton pakasteaineksista mm. perunasipulisekoituksesta sekä pakastevihanneksista. Hyvää tulee myös pakasteilla ja nopeasti.




Köksän opella oli tänään erilainen työpäivä. Olin kymppiluokkalaisten kanssa tutustumassa Ruokavisan teemaviikkoihin ja osallistuimme Ruoka-aika! työpajaan www.teurastamo.com www.ruokavisa.fi . Mielenkiintoinen retki kaikkinensa. Minäkin sain paljon uutta tietoa suomalaisesta ravintolahistoriasta kautta aikojen mm. vanhojen menuiden ja ala carte -listojen kautta.

Vierailun jälkeen päädyimme oppilaiden kanssa kiertämään Tukkutorin aluetta laajemminkin. Kävimme katsomassa mm. Veijo Votkinin lihatukun tehtaanmyymälää. Pisimmän ja mielenkiintoisimman ajan käytimme Vanhalla Talvitiellä sijaitsevassa kaukomaiden ruokatarvikkeita myyvässä ruokakaupassa. Pakastealtaasta löysimme myynnissä mm. lampaan aivoja ja kokonaisia kalkkunoita. Hintataso kautta linjan oli alhainen verrattuna suomalaisiin elintarvikekauppoihin.

Minä intouduin ostamaan kotiin kolme pussillista mausteita sekä halvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti