lauantai 10. marraskuuta 2012

Lauantain arkiruokaa

Tänään lounaalla syödään roskaruokaa eli jäänteitä menneeltä viikolta. Jääkaapista löytyy perjantailta bratwurstia ja torstailta hirvikiusausta. Loistava kombinaatio, hieman raskas kylläkin  lounaaksi, mutta menköön.  Lisänä vihersalaatti sekä reilusti pahanhajuista juustoa, jota aviomies toi työmatkaltaan Ranskasta.

Tänään valmistaudutaan myös juhlaan eli huomiseen isänpäivään. Valmistelut alkavat huomisen jälkiruoan valmistuksella. Isänpäivän aterian isovanhempien kanssa kruunaa lähes täydellinen omenakakku.

Lähes täydellisen omenakakun resepti on muotoutunut vuosien saatossa ja voisi jo nimittää täydelliseksi, mutta onko mikään koskaan täydellistä?

Lähes täydellinen omenakakku

Pohjana esipaistetaan noin 15 min kakkuvuoan reunoja myöten murotaikinapohja, teelusikallisella kardemummaa maustettuna.

Murotaikinapohjan vuoraama kakkuvuoka täytetään omenaviipaleilla, päälle kaadetaan 3 dl kermaa, joka on maustettu vaniljalla ja sokerilla, lisäksi joukkoon on sekoitettu kaksi kananmunaa.

Kakku vielä paistumaan 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi, kunnes kermaseos on hyytynyt.

Omenakakku otetaan vielä uunista ulos ja kakun päälinen vuorataan kaurahiutale-rasva-fariinisokeriseoksella.

Kakku laitetaan vielä uuniin kolmannen kerran, nyt noin 10 minuutiksi eli kunnes kauraseos on saanut hieman väriä.

Kakun annetaan jäähtyä, mieluiten seuraavaan päivään. Lähes täydellinen omenakakku vie kielen mennessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti