maanantai 12. marraskuuta 2012

Quorn-vuohenjuustopastaa ja mustikkarahkaa, köksän tunnilla puolukkapiirakkaa

Quorn  - vastapainoa viikonlopun raskaille punalihapainotteisille aterioille.
 
Perhe ruokitaan tänään illalla quornvuohenjuustopastalla. Toimivalta tuntuva resepti löytyi Pirkka reseptipalvelusta. Ainekset ovat selkeät, mielenkiinnolla odotan nuoriso-osaston kommentteja ruokaan.  Quornista löytyy mielenkiintoista lisätietoa ja reseptejä www.quorn.fi
 
 
 
Kastike näyttää, tuoksuu ja maistuu todella hyvältä. Meiltä oli päässyt timjami loppumaan, joten yrttinä käytin timjamin tilalla  provencale seosta. Kastikkeen kaveriksi keitän täysjyväluomuspagettia ja teen vihersalaatin.
 
 



Jälkiruoaksi tein erityisesti neitiämme ilahduttamaan mustikkarahkaa. Mustikkarahkasta tulee miellyttävän rouheaa lisäämällä joukkoon kauraleseitä. Tänään jälkiruoan mustikkarahka syntyi purkista flora vispiä, puolesta kilosta maitorahkaa, isosta pakasterasiallisesta appiukon poimimia mustikoita sekä noin desistä kauraleseitä. Annos on suurehko, joten sitä jäänee myös huomiseksi välipalaksi lapsille.
 


Köksän tuntien ohjelmassa on tällä viikolla kasien kanssa rukiinen puolukkapiirakka. Puolukkapiirakan resepti pohjautuu luonnonjogurttiin, ruisjauhoihin sekä vehnäjauhoihin. Osa oppilaista vierasti kyseenalaistaen ruisjauhon käyttöä piirakkataikinassa, mutta laittoivat sitä kuitenkin. Hyvää tuli, kehuivatkin.
 
Osalle lapsista puolukat piirakkamarjana oli myös vähemmän tuttu juttu. Oppilaat nauttivat rukiisen puolukkapiirakan vispatun Flora Vanillan kanssa. Oikein hyvin toimiva yhdistelmä, myös oppilaiden mielestä. Puolukkapiirakasta valmistui myös keliaakikolle sopiva versio, jossa ruisjauho korvattiin kaurahiutaleilla ja vehnäjauho gluteenittomalla jauhoseoksella. Vaaleampi puolukkapiirakka on gluteeniton versio ja tummenpi rukiinen puolukkapiirakka.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti