tiistai 20. marraskuuta 2012

Jämien jämiä, köksässä tex-mexiä ja joulun tuoksuja

Ohraa ja riistaa on vielä jäljellä lauantailta, niistä syntyy ohratto. Jämäosastolta löytyy myös eilistä vaaleanpunaista lohispagettia, jonka alkuperä on sunnuntainen uunilohi. Tänään perheemme saa valita ruoan kahdesta jämävaihtoehdosta, eiköhän ne saada loppuun. Huomenna sitten uutta ruokaa valmistamaan.

Köksän tunneilla aloitimme aamun kymppiluokkalaisten kanssa tex-mexillä. Teemana oli tex-mex ja enchillados. Keittiöissä syntyi varsin erinäköisiä ja maistuvia annoksia. Täytteenä broileria sekä herne-maissi-paprikaseosta.

 
 
 
 
Seiskojen valinnaisessa köksässä leivoimme piparkakkuja. Tuoksuterapiaa harmaana marraskuisena tiistaina.
 
Viikko sitten teimme piparkakkutaikinat pakasteeseen, tänään leivottiin. Koristelua emme harmillisesti ehtineet, mutta maistuivat koristelemattakin.
 


Seiskojen pakollisessa köksässä leivoimme joulutorttuja. Oppilaat tekivät rahkavoitaikinan, sydämenä meillä oli luumumarmeladia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti