lauantai 17. marraskuuta 2012

Riistakäristystä ja ohraa

 

Riistakäristystä, ohraa ja kaalisalaattia. Nam. Loistava lauantairuoka.


Pussillinen riistakäristyslihaa, pala jääkaapista löytynyttä paprikachorizoa, rosepippureita kokonaisina, vettä ja luraus Flora Ruokaa. Hauduttamista reilun tunnin verran ja valmista. Arkena tätä ruokaa ei välttämättä ehdi valmistaa, mutta näin viikonloppuna on aikaa myös haudutella ruokaa.


Lisukkeena ohraa ja kaalisalaattia. Olen tykästynyt käyttämään ohraa ja ennen kaikkea Torinon täysjyväohraa. Suutuntuma tässä tuotteessa on ainakin minun suuhun juuri sopiva. Hyvä kotimainen vaihtoehto riisille.

Kaalisalaatti syntyi jo tutulla reseptillä eli kaalihakkelusta, porkkanaa raasteena tai pieneksi silputtuna sekä luonnonjogurttia. Kaikki ainekset sekaisin ja kaalisalaatti on valmis.

 
Jälkiruoa naksiutimme vielä jäljellä olevia Ranskan tuliaisia eli reilusti pahalle haisevia juustoja.

Olin tänään Kotitalousopettajien liiton syyskoulutuspäivillä. Keskustelimme kollegoiden kanssa väliajoilla sekä työpajoissa paljonkin kestävästä kehityksestä sekä kausi- ja lähiruoasta. Usean kollegan kanssa olimme sitä mieltä, että kaali on aliarvostettu ruoka-aine. Toivottavasti tämä meidän perheen talviajan salaatti eli kaalisalaatti pääsee yhä useampaan ruokapöytään. Kaali on vaan niin hyvää ja ravitsevaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti