sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sunnuntain perhelunnerilla mm. liemessä kypsennettyä lohta

Sunnuntaisin ehdin usein käyttämään ruoanlaittoon aikaa hieman enemmän. Pyrin ajoittamaan sunnuntaisin lunnerin sellaiseen aikaan, että koko perhe on paikalla saman pöydän äärellä. Useimmiten se onnistuukin, kuten tänään.

Pääruokana meillä oli liemessä kypsennetty lohi. Tämä loistava resepti ja idea löytyi Iskä Kokkaa blogista joulukuun puolessa välissä. Minun kalan haudutusliemessä oli kalalientä, tilliä ja balsamicoa.


Lohen lisukkeena söimme keitettyjä perunoita ja porkkanoita sekä kanttarellimuhennosta.

Tänään söimme pidemmän kaavan mukaan. Ensin alkuruokaa, joka oli gorgonzolalla höystetty salaatti.


Jälkiruoksi pannukakkua sekä itsetehtyä vadelmahilloa.


2 kommenttia:

  1. Olen otettu. Käsittääkseni joku muukin on näitä reseptejä kokeillut, mutta sinä ihan blogiin laitoit! Erityisesti olen onnessani, kun joku ammatti-ihminen löytää innoituksen täältä vanha ukon sörsselisivustolta. Olisitpa vielä kertonut, mitä teillä tykättiin. Meillä lapset ovat jo tottuneet siihen, että kaikki palaute on hyvästä. Toivottavasti et käyttänyt liian isoa kalapalaa.

    VastaaPoista
  2. Iskä.
    Blogiasi on ilo lukea, kokkailusi poikkeavat valtavirrasta ja pakkohan niitä on kokeilla.

    Tämä lohi jakoi meillä porukan, kriittisin oli aviomies, joka totesi enemmän pitävän pannulla paistetusta tai uunissa kypsennetystä, lapset tykkäsivät. Tämä jää valmistusrepertuaariini.

    VastaaPoista