keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Nopea vuokaleipä ja makaronilaatikko

Espoossa pyryttää luntaa siinä määrin, että haluan välttää ylimääräistä autoilua. Ja voihan sitä välttää, kun tekee itse. Meillä on mm. leipä loppu, mutta leipomalla itse ei tarvitse lähteä kauppaan. Vuokaleipä on helppo ja nopea valmistaa, taikinassa tänään puoli litraa vettä, kuivahiivaa, täysjyvävehnäjauhoa, auringonkukan siemeniä, vehnäleseitä ja hieman valkoista vehnäjauhoa sekä luraus öljyä. Uunissa puolisen tuntia ja valmista on.


Samalla uunin lämmityksellä valmistuu päivälliseksi makaronilaatikko. Makaronilaatikon ainekset ovat täysjyvämakaroneja ja jauhelihaseos, jossa mm. valkosipulia, sipulia, tomaattimurskaa, kuivattua basilikaa ja salviaa, maustepaprikaa, himppu suolaa ja pippuria. Munamaito on maustettu himpulla suolaa sekä pippuriseoksella.


2 kommenttia:

  1. Itse tehty leipä on kyllä parasta!! Nyt tuli minullekkin halu leipoa leipä tai sämpylöitä, eikä ole tullut pitkään aikaan leivottuakaan.. :)

    VastaaPoista
  2. Leipominen on kivaa ja helppoa. Mukava jos sait inspiraation.

    VastaaPoista