torstai 24. tammikuuta 2013

Jauhelihakeittoa ja itsetehtyä näkkäriä

Perhe saa nauttia tänään jauhelihakeitosta. Jauhelihakeiton ainekset ovat  peruna, porkkana, sipuli, jauheliha, sulatejuuston jämä, kuivattu timjami, laakerinlehti sekä himppu suolaa ja pippuria.


Jauhelihakeiton kanssa nautimme eilen leivottua näkkäriä.

Kasien valinnaisen köksän ohjelmassa oli tänään smörrebrödit eli tanskalaiset voileivät ja kympeillä leivän leivonta. Minä olin kouluttautumassa Kiva-asioiden tiimoilta. Hyvää ja näytttävää on varmaan valmistunut köksän luokassa sijaisen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Enpä ole muistanyt tehdä pitkään aikaan tavallista jauhelihakeittoa, niin helppoa ja hyvää arkiruokaa. Itse lisään kuivattua lipstikkaa mukaan runsaasti. Kiitos vinkistä.

    Teen usein perheelle nopeaa jauheliha-pastakeittoa, johon laitan jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, pakastekasvissuikaleita, täysjyväpastaa, sulatejuustoa, paprikaa, tomaattipyrettä, timjamia ja oreganoa. Kannattaa kokeilla tätäkin versiota.

    Nyt jatkan kotitaloustieteen syvimmän olemuksen etsimistä:)

    VastaaPoista
  2. Minna. Kiva, että löysit blogiini. Jauhelihakeitto on hyvää ja valmistustapoja monia. Täytyy muistaa sinun ensi kerralla. Lipstikka on muuten aivan mahtava yrtti, minun siskonmakkarakeiton valmistus alkaa pakastetun lipstikan liemeen laitolla.

    On muuten mielenkiintoista, miksi moni hyvä arkiruoka "unohtuu" valmistusrepertuaarista. Minullakin oli tämä keitto unohtunut yli vuodeksi!

    VastaaPoista