sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Mansikkainen sunnuntailunneri

Saimme ystäväperheen kesäsunnuntain lunnerille. Ajatuksena oli rakentaa mansikkainen kesälunneri helteisenä päivänä ja varsin hyvin se onnistuikin.

Tein tarjolle kolme erilaista salaattia; minttuinen mansikkasalaatti, porkkana-rucolasalaatti ja lohisalaatti.

Mansikkasalaatin aineksina käytin mansikkaa, kuivattua minttua, tuoretta minttua, ripaus suolaa ja sokeria sekä balsamicoa.

 
Porkkana-rucola salaattiin laitoin al denteksi keitettyä porkkanaa, rucolaa sekä paahdettuja auringonukansiemeniä. Kastikkeena valkoviinietikkaa ja kylmäpuristettua rypsiöljyä.
 
 
Lohisalaatin pediksi tein vihersalaatin jäävuorisalaatista, valkokaalista sekä viinisuolalehdestä, joukossa myös raastettua savujuustoa. Päällä savustettua lohta sekä persiljaa. Kastikkeena kaupan valmis Rhode Island.


Salaattien lisäksi nautimme uusia perunoita, sillejä ja savustettua karitsan paahtopaistia.

Jälkiruoaksi keitimme kahvit ja paahdoimme grillissä vaahtokarkki-mansikkavartaita.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti