sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Lunneri serkkujen kanssa isoäitimme muistoksi

Sain vieraaksi serkkujani perheineen. Olin luvannut rakentaa aterian mahdollisimman sellaiseksi kuin isoäitimme olisi sunnuntaina perheelleen tarjonnut. Yhtä en vain voinut tehdä, lihapullia. En osaa tehdä lähellekään niin hyviä lihapullia kuin isoäitini teki, joten korvasin lihapullat serkkulunnerillamme paahtopaistilla. Vähän noloa, mutta näin.


Salaatteja oli isoäidillämme tarjolla varsin vähän, mutta useimmiten kun hänen luonaan vierailimme oli tarjolla punajuurisalaattia ja lauantaimakkararullia, lehtisalaattia kerma-etikkakastikkeella ja kananmunalla sekä maustekurkkuja.


Yksi sukumme omituisuuksia on pitkään haudutettu hapankaali, joka on maultaan makeahko. Lisäksi hapankaalin joukkoon on laitettu nakkipaloja.


Lisäksi tarjolla oli uusia perunoita sekä sillejä.Jälkiruoaksi tarjosin pannukakkua, kermavaahtoa ja hilloa. Sekä kahvia, kanelikorppuja ja suklaakonvehteja.Yksi serkuistani intoutui ilahduttamaan kahvinjuonnilla kuten isoäitimme, kahvia vatilta ja sokeripala suuhun. Voi mitä muistoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti