torstai 4. heinäkuuta 2013

Krutonkeja

Leipäkaapista löytyi tänään aamulla yksi leipä, joka olisi ollut kohta käyttökelvoton, jollen olisi tehnyt niistä krutonkeja. Valmiit krutongit päätyivätkin sitten heti jo päivällisellä salaattiin, jota söimme grillattujen persikoiden ja broilerpihvien kanssa.



Tämänpäiväiset krutongit valmistuivat kuutioiksi pilkkomastani Taikaruis paahtoleivästä. Pyörittelin leipäpalat ohuesti kylmäpuristetussa rypsiöljyssä, jonka mausteeksi laitoin pari valkosipulin kynttä sekä ruohosipulia ja persiljaa omalta ryytimaalta.


Paahdoin öljytettyjä leipäkuutioita 225 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan ja jäähdyttelin vielä laakealla alustalla puolisen tuntia. Valmista käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti