sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Valmisteluita jouluaterialle

Tämä päivä menee valmistellessa jouluateriaa ja vahtimalla mm kinkun kypsymistä. Paistan kinkun 100 asteisessa uunissa ja tunteja kuluu, kinkkumme on valmis kuorrutukseen illalla.


Jouluaterian valmistelutoimenpiteet aloitin eilen laittamalla lohen graaviin.

 
 
Aattona kaikki on valmista joulurauhan julistuksen alkaessa Suomen Turussa. Perinteisesti saamme  jouluaterialle oman perheen lisäksi meidän molempien vanhemmat, näin myös tänä vuonna. Jouluateriamme on hyvin perinteinen, mutta kuitenkin meidän näköinen.
 
Jouluaaton ateriaamme kuuluu
 
 
Mädit, smetana, punasipuli
Kylmäsavustettu lohi
Graavattu lohi
Graavattu siika
Uuden sadon keitinperunat
Maksapasteija
Maustekurkut
Sienisalaatti
Aurapunajuuret
 
Joulukinkku
Lanttulaatikko
Porkkanalaatikko
Imelletty perunalaatikko
Hapankaali
 
Juustotarjotin
 
Suklaa
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti