keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Currynen tonnikalakastike, piparkakkuaurahyrrät ja itsenäisyyspäivänvalmisteluita

Ruokin perheen itsenäisyyspäivän aattona currysella tonnikalakastikkeella ja spagetilla.


Pikkujoululahjaksi olen tänään valmistanut paketteihin laitettavaksi näkkileipää sekä piparkakkuaurahyrriä.




Tähän päivään on kuulunut koulupäivän lisäksi itsenäisyyspäivän valmisteluita, jolloin myös yksi lapsistamme viettää syntymäpäiviään. Sankarin toiveen mukaisesti vieraille tarjotaan mm Moskovan pataa, joka meni uuniin muhimaan ensimmäistä eräänsä jo tänään iltapäivällä.

Moskovan pata on huikean makuinen lihapata, joka sopii hyvin talvikauden tarjottavaksi. Käytän pohjana Mysi Lahtisen reseptiä. Nyt uunissa muhivaan lihapataan laitoin naudan sisäpaistia, aurajuustoa, venäläisiä suolakurkkuja, sipulia ja hunajaa. Huomenna pata saa vielä joukkoonsa smetanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti