Perhe saa toivomaansa uunimakkaraa päivällisekseen. Lisukkeena sarvimakaronia ja vihersalaattia.
Olen jatkanut gluteenittoman ruoan valmistusta ja onnistunut kehittämään hyvän ja herkullisen vuokaleivän. Valmiissa gluteenittomissa leivissä minua harmittaa varsin reilu sokerin määrä. Miksi ihmeessä? Ratkaisu on siis leipoa leipä itse.
Aineksina hirssihiutaleita, tattarihiutaleita, auringonkukan ja pellavan siemeniä, kaurahiutaleita ja kaurajauhoja sekä kuivahiivaa ja hieman suolaa. Oleellista on, että vaivaa taikinaa kauan, noin 15 minuuttia on ollut varsin toimiva aika.
resepti leipään? :)
VastaaPoistaHeidi. Kiva, että kiinnostaa.
PoistaTässä olisi reseptiä:
5 dl vettä
pussi kuivahiivaa
1,5tl suolaa
muutama ruokalusikallinen auringonkukan ja pellavan siemeniä
1 dl hirssihiutaleita
1 dl tattarihiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
1,5 rkl psylliumia
luraus öljyä
kaurajauhoja (voi laittaa osin myös tummaa tai vaaleaa jyttejauhoam) niin paljon, että taikina on kiinteää, mutta kuitenkin löysempää, kuin jos leipoisit sämpylöitä eli ei pidä irrota kulhosta :-D
vaivataan taikinaa 15 minuttia
annetaan kohota tuplaksi
vaivataan uudestaan minuutin verran
laitetaan vuokaan kohoamaan noin vartiksi
uuniin 225 30-40 minuttia
ja eikun nauttimaan leivästä
Annan leivän mieluiten levätä yön yli ilman kääreitä esimerkiksi leikkuulaudalla, jolloin kuoresta tulee mukavan rapea. Aamulla sitten leikkaan leivän viipaleiksi ja osan laitan viipaloituna pakasteeseen, osahan on tullut syötyä heti kun leipä uunituoreena tulee uunista.
Heh, minäkin olin tulossa penäämään reseptiä, mutta enpä ollut ainoa joten täällä kommenteissahan se jo odotti :) Kiitoksia, menee ihan varmasti kokeiluun!
VastaaPoistaToivottavasti pidätte.
VastaaPoista