keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Lohikeittoa, köksässä ruotsalaista, suomalaista ja kiinalaista

Perhe sai päivällisekseen lohikeittoa. Nopeaa, helppoa ja herkullista. Valmistamieni keittojen erityinen "salainen" mauste on lipstikka, jota laitan lähes kaikkiin keittoihin. Niin tähänkin. Lipstikkaa minulla on aina pakasteessa, meidän lipstikat rehottavat kesästä toiseen. Jostain syystä tällainen ilo, ja hoitamatta.


Kasien valinnaisessa Suomalainen matkalla Eurooppaan köksässä siirryimme suomalaisista maakuntaruoista Ruotsiin. Valmistimme lindströmin pihvejä sekä hasselbackan perunoita ja ensi viikon ruotsalaisia kahvikutsuja varten täytekakkupohjan. Ensi viikolla "vi ska fika".

Lisäksi palasimme hieman Uudenmaan perinneruokiin, paistoimme lisukkeeksi kymppien maanantaina keittämää Inkoon puuuroa. Sopi paistettuna oikein hyvin lindströmin pihvien mauksi.


Seiskojen pakollisessa köksässä valmistui broilerwokkia ja jälkiruoaksi hedelmärahkaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti