torstai 6. maaliskuuta 2014

Porkkanasosekeittoa, köksässä italialaista ja japanilaista

Valmistin päivälliseksi porkkanasosekeittoa. Tämä on aina vaan äärettömän herkullista. Valmistukseen oli tällä kertaa oikein hyvä syykin, jääkaapin perukoilta löytyi eilen useampi nahistunut porkkana. Mausteena reilusti timjamia niin kuivattuna kuin tuoreena. Lisukkeena ruisleipää.


Kasien pakollisessa köksässä valmistmme pastaa ja tomaattista kastiketta, joka muuntuu moneen. Oppilaat saivat itse valita kastikkeen joko ihan vegeversiona, kinkkukastikkeena tai tonnikalakastikkeena. Tänään luokassa valmistui vege- ja kinkkuversiot.



Ysien valinnaisella Maailma ja me -kurssilla oli vuorossa japanilainen keittiö ja sushi. Jotta ehdimme sushit tekemään ja nauttimaan huuhdoin ja keitin riisin jo aamulla. Oppilaille jäi tehtäväksi riisin maustaminen sekä sushien muotoilu. Näin ehditiin hyvin 90 minuutissa toteuttamaan tämä. Sushit syötiin puikoilla, tietenkin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti