torstai 9. tammikuuta 2014

Spelttiä, seipyöryköitä ja vihreitä

Ihastuin kesällä spelttijauhon käyttöön, mutta monipuolisempi speltin käyttö on jäänyt odottamaan uusia testauksia ja sitä muka parempaa hetkeä.

Käydessäni viimeksi "tutkivalla" ruokakauppareissulla huomasin kaupan hyllyssä spelttihelmiä. Paketti päätyi ostoskärryyn ja tänään sitten kokeiluun. Spelttihelmien negatiivisena puolena näin pitkähkön kypsymisajan, pakkauksen mukaan 45 min, mutta aikaa kului lähes tunti kypsymiseen. Keitettyäni speltit saivat ne joukkoonsa pakasteesta parsakaalia ja mauksi salaattijuustoa murustettuna. Nam.


Seipyöryköiden massaan laitoin pakasteseitä ja makrillia säilykepurkista sekä sipulia, mausteena hieman suolaa ja maustepaprikaa. Kypsensin pyörykät uunissa, lisukkeena vielä haudutettua pinaattia. Olipahan herkullinen torstain ateria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti