torstai 1. elokuuta 2013

Sadonkorjuun aika - upeita makuja

Heinäkuu vaihtui elokuuksi, puiden havina on muuttunut kohinaksi. Koulut alkavat kohta ja sato kypsyy! Nyt alkaa olla ihan parasta aikaa, päivittäin voi poimia lähialueilta tai omalta kasvimaalta tuoretta ruokaa.

Perhe sai lounaaksi paistettuja kanttarelleja ja ruohosipuliperunoita. Kanttarellit löytyivät lähes omalta pihamaalta, perunat kaupasta, ruohosipuli omalta kasvimaalta.


Lisäksi laitoin lounaalle graavilohisalaatin, lohen olin laittanut graavautumaan toissa iltana. Lehtisalaatti omalta kasvimaalta kuin myös tilli.


Iltapäivällä saimme kahvivieraiksi iäkkäämpiä sukulaisia; yhden sukulaissedän ja sukulaistädin. Tarjosimme kahvin kanssa kaalipiirakkaa, jonka valmistan sukulaissedän siskolta oppimallani tekotavalla.


Aamun Hesari innosti valmistamaan karviais-toscapiirakkaa. Pihallamme kypsyy karviaisia ja ne ovat juuri nyt kypsiä poimittavaksi. Tein piirakanpohjan sokerikakkupohjaan, jonka jauhoina käytin spelttijauhoja, muuta muuten aamun lehden ohjeen mukaan, paitsi karviaisia taisi olla tuplamäärä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti