lauantai 17. elokuuta 2013

Katkarapusalaatti ja speltti-kaura-omenapiirakka

Perhe sai tänään lounaaksi ruokaisaa salaattia, katkarapuversiota.

Annoksen pohjalla jäävuorisalaattia, jääsalaattia, rucolaa ja paprikaa, päällä täysjyväfusillia ja pestoa sekä katkarapuja. Kastike päälle ja nam, valmista.


Omenoita riittää meillä tällä hetkellä, ihan liiaksikin asti. Hilloa ja piirakkaa, piirakkaa ja hilloa. Kauraomenapiirakka on perheemme lemppareita, maistuu kaikille ja on - mielettömän hyvää.

Kauraomenapiirakan pohja on pehmeä piirakkapohjaa, päällä tosi paljon omenoita. Piirakka saa kypsyä lähes valmiiksi ennen kuin sen päälle levitetään vielä lopuksi paistamisen ajaksi kaurahuntu rasvasta, sokerista ja kaurahiutaleista. Tässä versiossa pohjan vehnäjauhot on korvattu kokonaan kauraleseillä ja spelttijauhoilla suhteessa 50:50. Ihanan maukas sekoitussuhde.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti