keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kesäruokaa

Saimme lounaalle iäkkään sukulaissedän käymään. Tarjosin kesälounaaksi porkkanasosekeittoa, lisukkeina raejuustoa, ruisleipää ja näkkileipää. Hyvin maistui tämä kesään kuuluva keittoruoka.


Päivällisellä meillä oli pöydän ääressä isompi joukko lasten kavereita. Savustin lohta, jonka lisukkeena söimme keitinperunoita, kukkakaalipyrettä, nokkosmuhennosta ja vihersalaattia.



3 kommenttia:

  1. Moi.
    Saisinko porkkanakeiton ohjeen? :)

    -Ida

    VastaaPoista
  2. Hei Ida. Kiva, että olet kommentoinut pienen tauon jälkeen :-)

    Kokkaukseni noudattavat harvoin yhtä reseptiä vaan ovat enemmänkin fiiliksen mukaan valmistettuja ruokia, kuten tämäkin. Tässä sosekeitossa oli aineksina yksi iso bataatti ja porkkanoita, jotka keitin ja kypsennyksen jälkeen soseutin. Laitoin mausteeksi palan Koskenlaskijaa, himpun suolaa ja maustepaprikaa. Se oli siinä. Isoin työ taisi olla bataatin ja porkkanoiden kuorimisessa ;-)

    VastaaPoista
  3. Täytyy kokeilla koskenlaskijaa laittaa. Sitä en olekaan aikaisemmin kokeillut. :)
    Ja kyllä lukijana täällä on edelleen säilytty. ;)

    -Ida

    VastaaPoista