keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Vuokaleipiä, köksässä svenska dagen ja isänpäivä

Iltapäiväkahvia juodessa alkoi tehdä mieli tuoretta leipää, nuorisommekin toivoi. Ei muuta kuin pikaisesti hommiin ja näin pääsi uuniin sekä vehnätön että vehnällinen vuokaleipä. Vehnättömässä versiossa vehnäjauho on korvattu speltillä ja tattarihiutaleilla. Minulla on tällä hetkellä testissä vehnätön ruokavalio, ihan mielenkiinnosta.


Seiskojen kanssa jatkoimme stroganoffilla, perunamuhennoksella ja kääretortuilla.


Kasien pitkän valinnaisen kanssa teemoittelimme svenska dagenia ja isänpäivää. Svenska dagenin huomioimme kattauksella sekä tavoitteella keskustella "fiikatessa" ruotsiksi , lisäksi pöytiin valmistui toast skagenit ja isänpäiväkakut. Jättefina dekorationer på kakorna!

2 kommenttia:

 1. Kerrothan kokemuksesi vehnättömästä leivästä.
  Mukavan näköisiä kakkuja ovat oppilaat tehneet.
  Tulevatko teemat opetussuunnitelmasta, voiko opettaja itse suunnitella?

  VastaaPoista
 2. Hei Anonyymi. Vehnätön leipä onnistui hyvin, paistoaikaa tarvitsi kyllä hieman enemmän eli kymmenisen minuttia kauemmin kuin vehnällinen versio. Jatkan vehnättömiä leipomiskokeiluita jatkossakin, niistä enemmän sitten tulevaisuudessa.

  Koulussamme on kansainvälisyys painotuksena ja siitä tulee kouluumme opetussunnitelmaan oma säväyksensä. Suomalaisessa koulujärjestelmässä on hienoa se, että opettajilla on suuri vapaus päättää, miten opettaa, tietyllä tapaa olla oman aineensa taiteilijana. Se, miten kukin opettaja toteuttaa valtakunnallista/kunnallista/koulunsa opetussuunitelmaa on paljolti riippuvainen opettajasta itsestään. Suomalaisen koulujärjestelmän hienoutta tämä.

  VastaaPoista