keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pashaa, köksässä rahkapullia

Minun perheeni perinteisiin pääsiäisruokiin on aina kuulunut pasha, äitini äiti teki loistavan hyvää. Isoäidiltäni perintönä kulkeutui minulle hänen pashamuottinsa sekä hänen reseptinsä. Näin ollen "perinteen velvoittamana" minä teen vuosittain pääsiäiseksi tätä taivaallisen hyvää, mutta kaloririkasta herkkua.

Pasha täytyy laittaa tulemaan aina hyvissä ajoin, jotta se valuu kaikessa rauhassa. Tänään oli aika ja nyt se on muotissaan. Pitkänäperjantaina maistelemme ensimmäisen kerran.

Isoäitini pashareseptiin tulee kilo rahkaa, puoli kiloa voita, kaksi desiä kuohukermaa, 200 gr smetanaa, puoli kiloa sokeria, 5 kananmunaa, lisäksi laitan vaniljaa ja mantelilastuja. Ainekset kiehautetaan, jäähdytetään ja laitetaan muottiin sideharsojen sisään valuttamaan heran pois. Jos et omista muottia voit hyvin käyttää vaikka siivilää, jonka vuoraat sideharsolla.

On vain niin hyvää, että pakko tätä on joka vuosi tehdä. Nyt jo tekisi mieli....


Seiskojen pakollisessa köksässä valmistui rahkapullia, osa rusinoilla ja osa ilman.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti