Vuokaleivän tein jo aiemmin blogissani olleella gluteenittoman vuokaleivän reseptillä, mutta korvasin kuivahiivan kolmella ruokalusikallisella leivinjauhetta. Ainekset vain sekaisin kulhossa, mutta nyt ei tarvinnut vaivata. Taikina vuokaan ja uuniin paistumaan 225 asteeseen, paistoaika oli 40 min. Huomasinpa juuri laitettuani taikinan uuniin, että unohdin taikinasta öljyn, joten rasvaton leipä tänään!
Tässä vielä ainekset kopituna blogistani maaliskuun lopulla aamuiseen leipään, josta siis unohdin öljyn, mutta toimi kuitenkin.
5 dl vettä
3 rkl leivinjauhetta
1,5tl suolaamuutama ruokalusikallinen auringonkukan ja pellavan siemeniä
1 dl hirssihiutaleita
1 dl tattarihiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
1,5 rkl psylliumia
luraus öljyä
kaurajauhoja (voi laittaa osin myös tummaa tai vaaleaa jyttejauhoa) niin paljon, että taikina on kiinteää, mutta kuitenkin löysempää, kuin jos leipoisit sämpylöitä eli ei pidä irrota kulhosta :-D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti