sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Gluteeniton ja hiivaton vuokaleipä

Gluteenittomat ja nyt myös hiivattomat ihmiskokeet jatkuvat. Valmistin aamulla gluteenitonta ja hiivatonta vuokaleipää, pakko testata kun sain vatsani eilen tosi kipeäksi, ehkä hiivasta.....

Vuokaleivän tein jo aiemmin blogissani olleella gluteenittoman vuokaleivän reseptillä, mutta korvasin kuivahiivan kolmella ruokalusikallisella leivinjauhetta. Ainekset vain sekaisin kulhossa, mutta nyt ei tarvinnut vaivata. Taikina vuokaan ja uuniin  paistumaan 225 asteeseen, paistoaika oli 40 min. Huomasinpa juuri laitettuani taikinan uuniin, että unohdin taikinasta öljyn, joten rasvaton leipä tänään!

Tässä vielä ainekset kopituna blogistani maaliskuun lopulla aamuiseen leipään, josta siis unohdin öljyn, mutta toimi kuitenkin.

5 dl vettä
3 rkl leivinjauhetta
1,5tl suolaa
muutama ruokalusikallinen auringonkukan ja pellavan siemeniä
1 dl hirssihiutaleita
1 dl tattarihiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
1,5 rkl psylliumia
luraus öljyä
kaurajauhoja (voi laittaa osin myös tummaa tai vaaleaa jyttejauhoa) niin paljon, että taikina on kiinteää, mutta kuitenkin löysempää, kuin jos leipoisit sämpylöitä eli ei pidä irrota kulhosta :-D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti