sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kekri ja Slow Food Sunday

Muinaissuomalainen sadonkorjuu juhlan aika alkaa olla käsillä. Juurekset ovatkin ihan parhaimmillaan. Paahdoin perheemme sunnuntailunnerille palsternakkaa, punajuurta, perunaa ja porkkanaa. Maustoin rypsiöljyllä, suolalla, tummalla sokerilla sekä valkosipulilla.

Sadonkorjuuujuuresten lisäksi valmistin sunnuntailunnerille kaalisalaattia ja pitkään haudutettua porsasta, Slow Food Sunday, pitkän pitkän tauon jälkeen.

Leikkasin porsaan ulkofilen pihveiksi. Paistoin pinnat nopeasti kiinni ja laitoin valurautapataan muhimaan kuudeksi tunniksi. Valelin pihvien pinnat dijon-sinapilla ennen uunikypsennystä, lisäksi laitoin valurautapataan vettä, luraus soijaa, himppu tummaa sokeria, valkosipulin kynsiä, merisuolaa, laakerinlehtiä ja pippureita. Uunin lämpötila ensimmäisen tunnin 200 astetta ja viisi tuntia 100 astetta.


Kyllä maistui Slow Food Sunday.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti