torstai 9. lokakuuta 2014

Syksyruokaa, köksässä ranskalaista ja tanskalaista

Syksy, kaali ja maustetut makkarat. Ihana ydistelmä. Syksyruoasta intoutuneena valmistinkin perheen päivälliselle maukasta syksyruokaa kaalimakkarapataa ja jälkiruoaksi omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta.




Ysien pitkässä valinnaisessa köksässä seikkailimme tänään Tanskassa ja valmistimme smörrebrödejä ja tanskalaisia wienereitä.




Kasien lyhyen valinnan leivontakurssin kanssa leivoimme ranskalaisittain croissanteja ja tarte tatineita.



3 kommenttia:

  1. Tarte Tatin on syksyn herkkua. Croissantit näyttivät oikein hyviltä, olisiko mahdollista saada tänne niiden resepti?

    VastaaPoista
  2. Croissanteille löytyy monta erilaista ja herkullista reseptiä. Käytämme köksän tunnilla pikaista versiota (sämpylätaikinatyylinen), mutta oheisesta linkistä löytyy oikein hyvä, jota olen kotona käyttänyt. Valitettavasti tällä ohjeella emme ehdi köksän tunnilla :-( http://www.maku.fi/reseptit/croissantit

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Niin, eihän niillä köksän tunneilla ehdi hyvin aikaa vaativia leivonnaisia tai ruokia valmistaa.
    Hyvää syyslomaa !

    VastaaPoista