perjantai 24. lokakuuta 2014

Köksässä suomalaista

Aamu alkoi köksässä hieman erilailla, 10 minuuttia tunnista oli ehtinyt kulua kun saimme nauttia yllättävästä 35 minuuttia kestävästä sähkökatkosta. Sähkökatkosta huolimatta homma saatiin kasien kanssa paketiin kuorimalla ja pilkkomalla hämärässä kännyköiden valaistessa sekä aloittamalla vatkaaminen käsin. Aamulla kello kahdeksan on vielä aika pimeä!

Luottamus sähköjen palaamiseen oli suuri ja palasivathan ne sähköt, kuitenkin. Hieman tuli kiire paistamisten kanssa, mutta sekin onnistui, kaikesta huolimatta.

Kasien valinnaisessa valmistimme juuressipsejä, kasvisdippilautasen, kääretorttuja, joiden täytteenä oppilaiden itse muutama viikko sitten tekemät mustikkahillot sekä täytekakkupohjat pakasteeseen ensi viikkoa varten.Seiskojen kanssa valmistimme ruishampurilaisia, joiden sisällä silakkafileet ja jälkiruoaksi mustikkakiisseliä.2 kommenttia:

 1. Oppilaat olivat tehneet mukavan näköisiä juttuja.
  Kannusta nuoria opettelemaan ruuanvalmistusta.
  Mukavaa viikkoa !

  VastaaPoista
 2. Niin minustakin. Meillä on taitavat oppilaat.

  Oppilaat ovat pääsääntöisesti innostuneita kotitaloudesta ja erityisesti oppimaan ruoan valmistuksen taitoja, mutta myös kiinnostuneita muistakin kotitalouden osa-alueista ja sehän ilahduttaa näin köksän opea.

  VastaaPoista