keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Mansikkatuorepuuro, köksässä itsenäisyyspäivän kahvikutsut

Aloitin aamun mansikkaisella tuorepuurolla. Tuorepuuro vaatii valmistuakseen aikaa, laitoinkin puuron jo eilen illalla jääkaappiin tekeytymään. Tämän aamuisessa herkussa aineksina kaurahiutaleita, kauraleseitä, vettä ja mansikoita.


Ysien valinnaisessa juhlatarjottavaa köksässä juhlimme itsenäisyyspäivää kolmen sortin kahvipöydässä.


Kahvipöytäämme valmistui tarjolle vadelmakääretorttu, joka oli hunnutettu kermavaahdolla ja sinisellä elintarvikevärillä värjätyllä kermavaahdolla. Upean Suomen lipun oppilaat tekivät koristeeksi.


Valmistimme myös macarons-leivoksia, jotka oli niin ikään tarkoitus olla  sinisiä ja valkoisia. Mantelijauhon keltaisuus muutti värin uunissa harmillisesti vihreäksi. Noh, olemmehan tuhansien järvien ja metsien maa....


Lisäksi kahvipöytäämme pääsi piimäkakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti