sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isien tykkäämää ruokaa aamiaisella ja lunnerilla

Isänpäivää on meillä vietetty perinteisin menoin. Aamu alkoi perheemme isän lempiruoalla eli tacoilla.


Lunnerille saimme isovanhemmat kanssamme ruokailemaan. Valmistin tarjolle:

Naudan sisäfile
Rosepippurikastike
Lohkoperunat
Vihreät pavut
Tomaatti-sipulisalaatti

Rukiinen puolukkapiirakka
Kermavaahto

Paistoin naudan sisäfilen pinnat kiinni pannulla ja annoin filen kypsyä foliossa. Leikkasin filen pihveiksi juuri ennen tajroilua. Onnistui tosi hyvin, mausteena vain suolaa ja pippuria.

 
Rosepippurikastikkeen valmistin kuohukermasta, tuorejuustosta ja rosepippureista.
 
 
Maustoin lohkoperunat suolalla, maustepaprikalla ja timjamilla.
 

 
Vihreät pavut saivat pannulla mausteekseen valkosipulia ja hyppysellisen suolaa.
 

 

Jälkiruoan rukiisen puolukkapiirakan leivoin jo eilen, jotta rukiin ihana maku pääsee tasaantumaan, lisukkeena kuohukermaa kevyesti vatkattuna.


Olipa makoisat isänpäivän ruoat, juuri sellaiset kuin isämme tykkäävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti