maanantai 25. elokuuta 2014

Linssipihvejä, köksässä aamiaista ja karjalanpiirakoita

Perheen päivällisviikko alkoi tällä kertaa vegeruoalla, linssipihveillä. Tein massan punaisista linsseistä, porkkanasta, sipulista, massaa sitomaan laitoin pari kananmunaa ja mausteeksi suolaa ja pippuria. Lisukkeena puolukkahyytelöä ja spelttijyviä. Hyviä ja maukkaita olivat.


Ysien valinnaisessa liikuimme teemallisesti Itä-Suomessa ja oppilaat valmistivat karjalanpiirakoita, munavoita ja mustikkapiirakkaa.


Seiskojen kanssa aiheina tällä viikolla ovat viljat, mittaaminen ja uunin käyttö. Oppilaat valmistavat aamiaisen, johon leivotaan kaurateeleipiä ja keitetään kananmunat.



2 kommenttia:

  1. Eivätpäs ole vielä nostalgiset teeleivät kadonneet kotitalousopetuksen ohjelmasta. Kesällä viimeksi tulivat teeleivät mieleeni ja niitä piti leipoa. Verrattoman hyviä iltapalaksi perheelle.

    VastaaPoista
  2. Eivätpä ole ja miksipä poistuisikaan :-D Aivan loistava valmistettava ensimmäisillä kotitalouden tunnilla kun asiana käsiteltävänä viljat, mittaaminen, uunin käyttö ja aamiainen. Herkullisiakin, myös kotona.

    VastaaPoista