torstai 21. toukokuuta 2015

Raparperikausi on alkanut, köksässä siivousta

Oman pihan raparperit ovat kasvaneet hyvään mittaan ja tänään pääsinkin leipomaan niistä tämän kevään ensimmäisen raparperipiirakan. Juuri sopivasti saksalaiselle vaihto-oppilaallemme iltapalalle tosisuomalaista.

Vanhimmaisemmehan oli syksyllä luokkansa kanssa vaihdossa Saksassa ja nyt on saksalaisten vastavierailuviikko. Olen yrittänyt valmistaa nuorten meillä ollessa tosisuomalaisia ruokia, mm. eilen laitoin päivälliseksi pestolohta ja pastaa, iltapalalle rukiista mustikkapiirakkaa, tänäään iltapalalle siis raparperipiirakkaa ja jäätelöä ja aamiaisilla on tietenkin karjalanpiirakoita.


Tällä viikolla ja ensi viikolla köksässä siivotaan, kaikki kaapit ja kaikki tavarat. Siinä sitten meneekin nämä kaksi viikkoa. Syksyllä on sitten kaikki puhdasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti